×

Jachtkaart.nl is een initiatief van GroenFront!

De informatie op de Jachtkaart wordt sinds mei 2015 niet meer aangevuld.

Op deze kaart vind je de voor veel wandelaars en natuurliefhebbers verborgen wereld van de jacht. Wij hopen die zo zichtbaar te maken voor iedereen.

De kaart is nog niet volledig. Jachthutten worden soms verplaatst door jagers, of onklaar gemaakt door natuurliefhebbers. Soms worden er nieuwe jachthutten of voederplaatsen bijgeplaatst.

Je kunt mee helpen deze kaart te verbeteren door in het bos waar je vaak wandelt jachthutten en voederplaatsen op te sporen en ons de exacte GPS coördinaten en – indien mogelijk – een foto door te geven op melding@jachtkaart.nl (PGP sleutel).

Om nauwkeurig de coördinaten van een plek op de kaart te bepalen klik met je rechtermuisknop op de plek. Er verschijnt een tekst-ballon met het coördinaat van deze plek.

Ook meldingen over hutten die onklaar zijn gemaakt zijn erg welkom.

Met deze gegevens hopen we de mythes rond wildbeheer door te prikken. Daarnaast gebruiken we de informatie voor een campagne van geweldloze directe actie om de jacht op zwijnen en herten te stoppen.

Hoe vind je een jachthut of voerplaats?

YouTube video over het zoeken naar jacht objecten
Bekijk de video over het zoeken naar jacht-objecten.

Jachthutten vinden is net jagen, je zult moeten zoeken naar sporen en goed moeten observeren. Zie je jagers, let goed op waar ze heen gaan en wat ze doen. Sporen die je zoekt zijn bandensporen van jeeps en terreinwagens in het bos, en de plekken waar ze vaak stoppen. Vaak loopt er vanaf die plek een klein verborgen wandelpaadje naar de jachthut of voerplaats.

Beide vind je vaak aan de rand van wildweides, open met grasbegroeide plekken in het bos. Of aan de rand van akkers en weilanden. Een ander duidelijk spoor zijn bospaden die worden afgesloten door er takken en bomen over heen te gooien.

Samen met jullie steun stoppen de jacht op wilde zwijnen en herten!

Cluster Cluster van 27 objecten
Jachthut Jachthut, hoogzit of observatiehut
Gesloopte jachthut Gesloopte jachthut of hoogzit
Jachtplek Jachtplek of jachtscherm
Voederplek Voederplek of voederbak
Drinkpoel Drinkpoel
Onbekend/overig Onbekend / overig
Klik op een icoontje op de kaart voor meer details over het object.

Klik op een cluster om in te zoomen op dat gebied.